Юридическият факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ отбелязва своята 130 годишнина

0

Сред официалните гости на тържеството беше и председателят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев. Той поздрави присъстващите и връчи на проф. Даниел Вълчев почетния плакет на Висшия адвокатски съвет.

Тържественото честване на годишнината започна в емблематичната 272-ра аудитория на Софийския университет с Национална конференция. По време на научния форум бяха представени съвременни погледи към традициите и настоящето на обучението по право, изучаването на правото и взаимодействието между правната наука и юридическите професии.

Събитието беше открито от декана на Юридическия факултет проф. Даниел Вълчев. Участниците в конференцията и гостите бяха поздравени от ректора на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков, от министъра на образованието и науката на Република България и дългогодишен преподавател и декан на Юридическия факултет в периода 2011-2019 г. проф. Сашо Пенов, от министъра на правосъдието на Република България Крум Зарков.

Подробности – на сайта на Висшия адвокатски съвет: https://www.vas.bg/bg/a/visshiyat-advokatski-svet-s-pocheten-plaket-za-yuridicheskiya-fakultet-na-sofiyskiya-universitet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here