По разпореждане на кмета Илко Стоянов! Община Благоевград дарява дървесина, придобита от почистването на коритото на р. Благоевградска Бистрица, на социално слаби жители

0

Над 60 социално слаби жители, живеещи на територията община Благоевград ще получат дървесина за огрев, придобита при дейностите по почистване на р. Благоевградска Бистрица.

Решението е на кмета Илко Стоянов, а целта е хора от уязвими групи да бъдат подпомогнати за предстоящия зимен сезон.

Дървесината ще бъде разпределена по 3 куб. м. между лица, които не получават социални помощи за отопление.

По време на първия етап от почистване са изрязани и складирани близо 200 куб.м.

Списъците, по които се отпуска дървесината, са предоставени от Дирекция „Социално подпомагане“ и Доброволно формирование „Георги Измирлиев – Македончето“.

В продължение на няколко месеца служители на ОП „Озеленяване“ извършваха дейности по почистване на коритото на река Благоевградска Бистрица от саморасли храсти и дървета, с цел превенция на наводнения при евентуални обилни валежи.

Първият етап от акцията се осъществи в участъка от баражите при алеята за парк „Бачиново“ до мястото на вливане на р. Благоевградска Бистрица в р. Струма.

През пролетта на 2023 г. ще стартира и вторият етап от почистването, като ще бъде обхванат периметъра от баражите в посока парк „Бачиново“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here