Две символични изложби ще бъдат открити на14 февруари в Благоевград

0

В деня 14 февруари, влязъл в бита на българина като Празник на виното, набиращ популярност и като Празник на любовта, а в календара на професионалните празници и като Празник на археолога, в Благоевград ще бъдат открити две изложби.

В 17:30 часа в новата мултифункционална зала на Регионалния исторически музей – Благоевград официално ще бъде открита изложбата „Богатствата на антична Месамбрия“. Събитието е по повод Деня на археолога и представя експонати, гостуващи от музей „Старинен Несебър“. В изложбата ще бъдат показани червенофигурни съдове и теракотени фигурки на 2 500 годинихарактерни за класическа и елинистическа Гърция.

Традиционната обща изложба „Любов и виноще се открие от 18:00 часа в Градскатахудожествена галерияБлагоевград.

Изложбата  винаги е била любопитна за творците. Мотивация за творчество е темата „Любов и вино“, която вълнува художниците още от древността. Великолепни произведения създадени на тази тема могат да се видят във всички големи музеи по света.

Градската художествена галерия предоставя на всички художници от Благоевград и региона, които обичайно са провокирани от темата „Любов и вино“ възможност за една силна и емоционална изложба, включваща всички жанрове визобразителното изкуство.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here