В резултат на далновидни действия от страна на кмета Илко Стоянов! Държавата опрости на Община Благоевград над 1 млн. лева санкции по проект, реализиран преди години

0

Управляващият орган на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ опрости на Община Благоевград санкции по проект, възлизащи на стойност 1 025 128 лева.

Добрата новина е вследствие на последователни действия от страна на кмета Илко Стоянов и положително взаимодействие с ОПОС.

Финансовите корекции са наложени през 2016 година по проект „Реконструкция и модернизация на канализационната мрежа в кв. „Струмско“, „Грамада“, „Баларбаши“, както и изграждане на нова и подобряване на състоянието на съществуващата водопроводна и канализационна мрежа в 4-ти микрорайон на град Благоевград“, стартирал през 2008 г.

На практика, в продължение на 6 години Община Благоевград плащаше погасителни вноски за допуснати нередности при изпълнение на проекта.

Опростените над 1 млн. лева ще се отразят положително на общинския бюджет и ще бъдат пренасочени за подобряване на градската среда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here